Miért Aquatec AT kistisztító |             Árajánlatkérés | Kapcsolat

Általános információk - házi szennyvíztisztítók

Általános információk

     Az AT 6-50 házi szennyvíztisztító termékcsalád tagjai ideális megoldást jelentenek a családi házak szennyvizeinek tisztítására. Termékeinkkel lehetővé válik a tisztított víz helyben történő újbóli felhasználása, és így nagymértékű megtakarítás érhető el a vezetékes vízfelhasználásban.

     A termékcsalád tagjai kompakt. előre gyártott műtárgyak , melyek az egyszerű és olcsó telepítés, valamint nagyon kedvező üzemeltetési és fenntartási költségek mellett egyszer formájuknak és minimális helyigényüknek köszönhetően szinte észrevétlenül beilleszkednek környezetükbe.

A berendezések tervezése során alkalmazott fejlesztések

 egyike, a szabadalmaztatott, ún."Vertical Flow Labyrinth" (VFL®) technológia, amely segítségével - többek közt - biztosítható az extrém terhelések mellett is a megfelelő tisztítási hatásfok.

                                               

Előnyök

  • A talajba kerülő tisztított víz megvédi a talajt a kiszáradástól
  • A biológiai szennyvíztisztító berendezés a környzeti hatásokkal szemben rendkívül ellenálló és élettatama igen hosszú
  • Megbízható működés, minimális karbantartási igény
  • Alacsony üzemeltetési költségek
  • A biológiailag tisztított víz felhasználásával a vezetékes vízfogysztás nagymértékben csökkenthető
  • A telepítéséhez és beüzemeléséhez nem szükséges nagymértékű földmunka.

Alkalmazási terület

Az AT 6-50 kommunális szennyvíztisztító berendezések egyaránt alkalmasak egyedülálló családi házak és településrészek (családi ház csoportok) szennyvizének kezelésére, csakúgy mint más forrásból (apartmanok, hotelek és panziók, éttermek, iskolák, kis vállalatok stb.) származó szennyvizek kezelésére, mielőtt a tisztított víz:

  • gyökérzónás öntözésre, vagy háztartási vízként - pl. WC öblítéshez - újrafelhasználásra,
  • a befogadóba,
  • elszikkasztásra kerülne.

Tanúsítás

A berendezés tanúsítványairól és engedélyeiről a Tanúsítványok, Engedélyek menüpontban részletesen tájékozódhat

Az AQUATEC AT szennyvíztisztító berendezések kizárólagos magyarországi forgalmazója a SENEX Kft.

Általános leírás
Az AT kompakt biológiai szennyvíztisztító kisberendezés alapeleme a műanyag biológiai reaktor. A tartály és a válaszfalak polipropilén lemezekből, hegesztési technológiával készülnek. Az alkalmazott zárt, cseppszóródás ellen védett technológia a mechanikai tisztítás mellett a szokványos teljesoxidációs eleveniszapos biológiai tisztításon alapszik - a keletkező iszap teljeEgyedi biológiai szennyvíztisztítóks aerob stabilizációjával, nitrifikációval, denitrifikációval -, több tekintetben újszerű megoldások alkalmazásával (a biológiai reaktorba integrált kiegyenlítő tér és áramláskiegyenlítő berendezés, valamint a bukó- és merülőfalakból kialakított VFL® Vertical Flow Labyrinth). A mechanikus tisztítás a biológiailag nem, vagy csak nehezen lebontható mechanikus szennyeződések felfogására szolgál egy durvarács segítségével. A biológiai tisztítás eleveniszap segítségével anaerob, anoxikus és oxikus biológiai folyamatok során történik. A biológiai reaktor magában foglal egy anoxikus (nem levegőztetett), egy oxikus (levegőztetett), egy utóülepítő és egy késleltető teret. A szennyvíz reaktoron belüli cirkulációját és recirkulációját a terek között megfelelően kialakított cső kapcsolatok biztosítják (az anoxikus tér szakaszai között, az anoxikus tér és az utóülepítő tér között, valamint az oxikus tér és utóülepítő tér között). Az anoxikus (nem levegőztetett) térben a váltakozó bukó- és merülő falak segítségével egy függőleges áramlási labirintus (Vertical Flow Labyrinth.) került kialakításra. Az alkalmazott víztisztítási technológia optimális és stabil környezetet teremt a biológiailag lebontható szerves anyagok, nitrogén és foszforalapú szennyező anyagok eltávolításához.

Az utóülepítő térbe beépített áramlásszabályzó berendezés teszi lehetővé a biológiai reaktorban kialakított kiegyenlítő tér kihasználását, ami fontos szerepet játszik a vízlökések esetében, és megelőzi az esetleges hidraulikus túlterhelést, ill. az iszapkimosódást, a szikkasztó rendszer eltömődését.

Az oxikus téren belül a levegőztetést és az eleveniszapos szuszpenziót egy finombuborékos levegőztető rendszer tartja fenn. Az eleveniszap keveredéséről, cirkulációjáról és recirkulációjáról membrános légfúvóval előállított sűrített levegő gondoskodik. Az egyes egységek levegő mennyiségének beállítását szabályzó szelepekkel a levegőelosztó rendszer végzi, ami lehetővé teszi a sűrített levegő áramlásának beállítását. Az egyes mamutszivattyúk működését és a levegőztetést egy mikroprocesszoros vezérlő egység irányítja. A szennyvíztisztítók energia igénye kicsi, a kezelésük és üzemeltetésük minimális időt vesz igénybe, karbantartási, üzemeltetési költségük alacsony. A keletkező fölösiszap kisebb mennyiségű, mint más hagyományos technológiáknál.

Technológiai alap adatok:

Típus Lakos-egyenérték
[LEÉ]
Szennyvíz-mennyiség
[m3/nap]
Szennyező-anyag-terhelés

[kg BOI5/nap]

Biológiai reaktor méretei átmérő
[mm]
Biológiai reaktor méretei magasság
[mm]
Befolyó cső szintje
[mm]
Kifolyó cső szintje
[mm]

Átlagos áramfogyasztás

[kWh/nap]

AT  6 4 0,60 0,24 1400 1800 1300 1150 0,5
AT  8 6 0,90 0,36 1400 2200 1700 1500 0,7
AT 10 8 1,20 0,48 1750 2000 1500 1250 1,1
AT 12 10 1,50 0,60 1750 2200 1700 1500 1,7
AT 15 12 1,95 0,75 2050 2200 1700 1500 2,0
AT 20 18 2,70 1,08 2050 2700 2200 2000 2,9